Kusura bakmayın cevap yazmakta biraz geciktim.
Oktay bey translation kısmından import edincede aldığından bağsetti bende orayı kullanıyorum ama bazen nedense olmuyor. Benim uyguladığım en kesin yol aşağıdaki gibi.
linuxta openerp'yi ön tanımlı parametrelerle kurduysanız, /usr/lib/openerp-server/addons klasörü altında modüllerle ilgli dosyalar var.
Bundan sonrasını örnek olarak Product/Ürünler modülü için anlatıyorum.
/usr/lib/openerp-server/addons/product/i18n klasörünün altında dil dosyaları var. Bu klasöre erişim hakkı root olarak mümkün. İndirdiğimiz .po dosyasını burdaki tr_Tr.po dosyasıyla değiştirmemiz gerekiyor. İndirdiğimiz dosyanın adı farklı oluyor ismini tr_Tr.po olarak değiştirip bu dizine kopyalamamız yeterli.
Daha sonra openerp clientte veya webmodülünde Menü>Administration>Modules Management>Modules>İnstalled Modules> kısmından Product modülüne çift tıklayarak giriyoruz. Aşağıda sağda Schdule Upgrade düğmesi var ona basıyoruz sonra yukarıda sağda Apply Schdule Upgrades düğmesine basıyoruz. işlem yapıyor yaklaşık 30 Saniye ondan sonra çeviri dosyalarımız kullanıma hazır sayılır ayrıca modülde güncelleme varsa onlarda kuruluyor,
sudo /etc/init.d/openerp-server restart
komutuyla open erp serverı yeniden başlattıktan sonra "Product" "Stok kartları" olduysa işlem tamamdır.
.po dosyası nasıl indirilir derseniz.
Yakında Oktay bey çeviri dosyalarını siteye koymayı düşünüyor onu bekliyebilirsiniz. Bekliyemem derseniz Launcpade üye olup indirebilirsiniz.