fatura çıktısı

fatura çıktısı

İleti aycan » Cum Nis 03, 2009 10:22 am

Merhaba
Fatura çıktısına yazıyla ibaresini eklemeyi başarabildinizmi acaba?

250.08 (ikiyüzelli TL sekiz Kr) gibi.
aycan
Kalfa

Re: fatura çıktısı

İleti onur » Cmt Nis 04, 2009 8:45 am

Selamlar,

henüz o kısımlara gelmedin ama, python bilen arkadaşlar varsa fatura raporlama koduna eklenebilir.
Öğrenir öğrenmez burada paylaşırım.

Açık kaynak kodlu olmasının işte en güzel yanından biri bu, istediğiniz şekilde program ile rahatlıkla oynayıp değiştirebiliyorsunuz. Tabii biz daha başındayız ama ustalaştıkca 4/4'lik bir program olacak.

Python'dan anlayan arkadaşlara soralım bi....

OnuR
onur
Site Admin

İleti kanle485 » Pts Nis 20, 2009 11:43 pm

Ben python biliyorum, eger tam olarak ne isteginizi acıklayabilirseniz, halletmeye calısabilirim arkadaslar

Kolay gelsin
kanle485
Çırak

İleti onur » Sal Nis 21, 2009 8:50 pm

kanle485 yazdı:Ben python biliyorum, eger tam olarak ne isteginizi acıklayabilirseniz, halletmeye calısabilirim arkadaslar

Kolay gelsin

ooo süper arkadaşım, bize bayağı katkın olacak. Fatura çıktısını oluşturmaya yarayan script dosyasını bende bilmiyorum.

Tam olarak istenilen;
bir variable 'da saklanan sayının (ondalıklı sayı) rakamlarının Türkçe okunuşunu oluşturabilmek. Önce yapılması gereken kaç basamaklı bir sayı, mesela üç basamaklı ise ilk rakamın okunuşuna yüz ekle vb...

Rakamla 1,021.45 yazıyla "yanlız bin yirmibir TL kırkbeş kuruş." gibi

umarım sorunuda ben doğru anlamışımdır, bu ara sınavlara hazırlanıyorum, malum kafa kalmıyor... (15 yıl sonra ÖSS'ye hazırlanınca :shock: )

OnuR
onur
Site Admin

İleti kanle485 » Sal Nis 21, 2009 11:22 pm

onur yazdı:

ooo süper arkadaşım, bize bayağı katkın olacak. Fatura çıktısını oluşturmaya yarayan script dosyasını bende bilmiyorum.

Tam olarak istenilen;
bir variable 'da saklanan sayının (ondalıklı sayı) rakamlarının Türkçe okunuşunu oluşturabilmek. Önce yapılması gereken kaç basamaklı bir sayı, mesela üç basamaklı ise ilk rakamın okunuşuna yüz ekle vb...

Rakamla 1,021.45 yazıyla "yanlız bin yirmibir TL kırkbeş kuruş." gibi

umarım sorunuda ben doğru anlamışımdır, bu ara sınavlara hazırlanıyorum, malum kafa kalmıyor... (15 yıl sonra ÖSS'ye hazırlanınca :shock: )

OnuR

Hımm, bunun zor kısmı ilgili kod parcasını bulmak :) yoksa algoritması kolay.. Biraz inceleyeyim bulursam buradan tekrar yazarım.
Hayırdır bu arada 15 yıl sonra kariyerinin istedigin gibi gitmedigine mi karar verdin :) Simdiden kolay gelsin...
kanle485
Çırak

İleti onur » Çar Nis 22, 2009 9:29 pm

Hayırdır bu arada 15 yıl sonra kariyerinin istedigin gibi gitmedigine mi karar verdin :) Simdiden kolay gelsin...

hehe, aslında kariyerimde eksiklik hissettiğim için hadi şansımızı bi deneyelim dedim, İşletme & MBA mezunuyum, birde mühendis olalım dedik :D
gerçi rezil olmakda var heheheh
onur
Site Admin

İleti ahmyildiz » Per Arl 24, 2009 7:57 pm

Merhaba arkadaşlar, fatura çıktısına rakamları yazıyla yazma konusunda bir ilerleme kaydettinizmi?
ahmyildiz
Çırak

İleti aycan » Cum Arl 25, 2009 2:03 pm

Yok dostum oraya kadar gelen olmadı daha.

Sen bir malını, bir müşterine fiyat listesi üzerinden gerekli indirimleri yapıp vergisinide ekliyerek fatura kesebilecek duruma kadar getirebildiysen bizimlede paylaşırmısın nasıl yaptığını.
aycan
Kalfa

İleti oktay » Sal Oca 26, 2010 5:13 pm

Bunda olmayan edir?
oktay
Usta

OpenERP İlk Kullanım Adımları - Başlangıç Seviyeleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir