Biriken tüm tercümeler launchpad'e girdi.

Bu alt forumun amacı, Open ERP'nin temelini oluşturan Open Objects'e ait olan tüm arayüzlerin ve modüllerin Türkçeleştirmesi ile ilgili yardım, değişiklik önerisi, yanlış tercüme, v.b. gibi konularda paylaşım ortamı sunmaktır.

Biriken tüm tercümeler launchpad'e girdi.

İleti oktay » Pts Şub 15, 2010 12:12 am

Launchpad'deki haliyle openERP Türkçe olarak az çok kullanılabilir bir hale gelmiş olmalı.

Bundan sonra yapılması gereken:

1) Tabi ki kalan kelimelerin çevrilmesi. Addon'ların %48 gibi bir miktarı duruyor. Tamamlamamız lazım. Fakat %52 yaptığımız kısım az değil. Şöyle ki;
2) Sistemde çok miktarda yardım mesajı var. Bunlar lp'deki location'da help: diye görünüyor. Genelde uzun cümleler ve ilk görünümde görünmediklerinden ve çoğunda Fransız amcaların ne dediği zaten anlaşılmadığından onları atlamaya başladım bi süre önce. Çeviren arkadaşlar da öyle yapabilirler.
3) Programı kullanıp yanlış çevrilmiş, bir yerde bir kelime bir yerde başka bir kelime olarak çevrilmiş vs kelimeleri bulup bunları düzeltmek. Bazen de tercümeyi programda doğru olacak şekilde değiştirmek gerekiyor. Yani kelime anlamı olarak yanlıs olabilir ama önemli olan program. (Bunu yaparsanız bu çeviri sadece bu programa özeldir seçeneğini işaretleyin. Böylece başkasına öneri olarak gösterip rezil etmesin :) )

ŞImdi açıkçası ben artık kendi şirketimizdeki uygulamaya bakmak zorundayım. Daha fazla çeviriye zaman harcamayı düşünmüyorum. Maalesef takip etmezseniz çalışanlar erp/crm vs sistemleri kullanmıyorlar. Onunla uğraşmam gerek.

Umarım daha fazla arkadaş katılır çeviri işine.

oktay
oktay
Usta

Türkçe paket

İleti oktay » Pts Şub 15, 2010 12:14 am

Launchpad bzr ile sync olunca (yarına kadar olur en geç) son hali indirip buradan Türkçe çevirisi diye yayınlayabiliriz.
oktay
Usta

Re: Türkçe paket

İleti onur » Pts Şub 15, 2010 10:54 am

oktay yazdı:Launchpad bzr ile sync olunca (yarına kadar olur en geç) son hali indirip buradan Türkçe çevirisi diye yayınlayabiliriz.

süper olur.
Eline sağlık.
onur
Site Admin

Türkçeleştirme Çalışmaları - Turkish Translation

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir